A Gluten Enzym elsőként a világon olyan gluténérzékeny egyének részére lett
kifejlesztve,
- akik az élelmiszerekben rejtett glutént kerülni
kívánják, illetve annak kerülésére kényszerítve vannak,
különösképpen akkor, ha nem otthon készítik el ételeiket
saját maguk, hanem kantinban, étteremben, vagy barátoknál
étkeznek. Alkalmazási korlátozások: A Gluten Enzym támogatja
a glutén lebontását, azonban nem helyettesíti a gluténmentes táplálkozást.
Figyelem!
A GlutenEnzym-mel a szervezetnek a nagy mennyiségű benne lévő hatóanyag prolil-oligo-peptidázzal pont az az enzim lesz rendelkezésre bocsátva amelyel a gluténérzékenységért felelős hosszú láncú prolin szekvenciákat lebontani képes.Ezáltal a glutén elvesziti az allergizáló komponensét,és hatástalanitva lesz.
A glutén enzim a hosszú láncú prolin szekvenciákat már a gyomorban bontja le,úgy hogy a glutén elveszti az immunogén komponenseit.