Glutén Enzim + Kalcium Dr. Wolz célja, hogy segítse az emésztést egy alacsony gluténmentes táplálékban. Kalciumot és speciális emésztő enzimet, prolyloligopeptidázot tartalmaz, amely segíti a glutén lebontását.
Glutén Enzym egy speciális
fehérjebontó emésztési enzimet tartalmaz, a
Prolil-oligopeptidázt, amely a glutén
komplexumot felbontja, tehát tudományosan
igazoltan a glutén komplex immunogén hatású
alkotórészeit lebontja. Ezen módon lehetséges
az étkezések alatt, vagy azt követően a csekély
mennyiségű glutén tartalmat, vagy rejtett glutént
lebontani.
Fontos, hogy a készítmény nem helyettesíti a gluténmentes diétát és nem alkalmas a cöliákia kezelésére, ám az étellel, itallal véletlenül elfogyasztott „rejtett” gluténszennyeződéseket képes elbontani, ezáltal segítve a gluténmentes diéta betartását és eredményességét.+ Ugyanakkor a benne lévő kálcium segiti az emésztés normális működését.
Azonban nem árt az óvatosság, mivel a táplálékallergia is – ritka esetben ugyan – de okozhat olyan heves anafilaxiás (túlérzékenységi) reakciót, mely szakszerű orvosi ellátás nélkül életveszélyes is lehet.